Medlemsskap

Kungsbackatraktens

Biodlarförening

Just nu


Medlemsskap - Medlemsnytta

Som medlem i Kungsbackatraktens biodlarförening får du tillgång till några förmåner utöver vad medlemskapet i Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR) ger


Slungning

Du behöver inte skaffa en slunga när du börjar med bin. Det är en fördel att kunna sprida utgifterna för allt man behöver och skaffa sig lite mer kunskap om hur man vill ordna sitt slungrum när man är nybörjare.

Slungning av din honung kan du göra till en låg kostnad i föreningens honungsslunga som f.n. står uppställd hos Birgitta Robinson i Fjärås. Där finns också en refraktometer för mätning av vattenhalten i din honung samt övrig utrustning för avtäckning och silning. Allt du behöver ta med dig när du ska slunga är eget honungskärl och dina fyllda honungsramar.

Föreningen har också en perforator för Lågnormalramar som kan lånas för en låg avgift om du fått ljunghonung.

För bokning av slungningstid ring Birgitta 0300-540707.

Gemensamma inköp

En gång per år i juni gör föreningen gemensamt inköp av glasburkar, lock och kartonger. Detta för att få ett bättre pris per burk än du kan få när du själv köper in ditt behov av glasburkar. Före tiden för inköpet skickar föreningen ut ett meddelande till alla medlemmar om tillvägagångssättet.

Vill du veta mera kan du kontakta Marie-Louise eller Bror Simonsson tel. 0300-540382 eller e-post ma.simonsson@telia.com

Ursmältning av vax och rengöring av ramar


Efter 1 oktober kan du som är medlem i vår förening hänga med på vår gemensamma leverans av gamla fula, använda ramar med vax till biredskapsfabriken. Där sker ursmältning, rensning och valsning av vaxet till nya mellanväggar. Ramarna blir rengjorda och desinficerade. Allt till ett bättre pris än om du lämnar in dina ramar själv till biredskapsfabriken. Vi samlar ihop dina och andras plastsäckar med gamla ramar. Säckarna måste vara tydligt märkta på en vidhängande lapp med ditt namn, adress, telefonnummer och antal kolli när du lämnar dem. Dessutom vill vi få uppgift om vilken storlek på vaxmellanväggarna från ditt ursmälta vax du vill ha.

Någon/några från föreningen kör sedan och lämnar alla säckar till biredskapsfabriken och hämtar senare de rena ramarna. Du får faktura på dina egna ramar direkt hem tillsammans med uppgift om hur mycket vax det blev. Samtidigt som vi hämtar de rengjorda ramarna hämtar vi också dina vaxmellanväggar. Du slipper en massa jobb med ditt gamla vax och fula ramar till ett bra pris.

Fortbildning

Titta på vår hemsida då och då så kan du läsa om planerade aktiviteter i föreningen både under vinter- och sommarhalvåret.

Föreningsbigården

Under sommarhalvårets medlemsträffar i föreningsbigården dyker tillfälliga erbjudanden upp. Kom dit och känn gemenskapen och delta i utlottningen av en bidrottning på årsmötet. Din/dina lotter är antalet gånger du skrivit upp dig på närvarolistan.